Bine ați venit la Direcția Bibliotecă - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Prezentare

Editura este acreditată CNCSIS (lista 2010), Cod CNCSIS :161 

 

În anul 1995 în urma hotătârii Conducerii Universităţii Tehnice, s-au făcut formalităţile necesare pentru înfiinţarea unei edituri. S-au obţinut aprobările necesare din partea Ministerului Învăţământului prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr. 5048/1995, iar apoi s-a obţinut din partea Ministerului Culturii Avizul nr. 3857/14.11.1995 privind funcţionarea Editurii UTPRESS, care este de fapt Certificatul de naştere al editurii.

Editura este profilată pe editarea cărţilor cu scop didactic, în principal cursuri universitare, îndrumătoare de laborator şi proiectare, autorii fiind cadre didactice ale Universităţii Tehnice. În acelaşi timp se publică şi cărţi ştiinţifice ale cadrelor didactice.

De-a lungul celor 25 ani de existenţă în cadrul editurii au fost publicate un număr de peste 1.600 de titluri, aceste cărţi având un număr de peste 1100 de autori. Dacă la început cărţile au fost doar în format tipărit, au apărut apoi cele în format electronic pe suport CD-DVD şi cele on-line.

Sub egida editurii apar de asemenea mai multe reviste ştiinţifice, atât în format tipărit cât şi electronic.

 

Editura funcţionează în cadrul Direcţiei Bibliotecă. Aparţia cărţilor este finanţată de către editură, contravaloarea lucrărilor fiind recuperată din vânzarea cărţilor.

 

Regulamentul Editurii

 

Lista cărţilor publicate la Editura U.T.PRESS între anii 1996 - 2023

 

Lista autorilor publicaţi la Editura U.T.PRESS între anii 1996 - 2023

© Biblioteca UTCN
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter utcn google plus